torsdag 11 juni 2015

Skolavslutning

Idag har storebror slutat 2:an, traditionsenligt 
blev det sommarvisor i kyrkan och lite tårögd
blev jag som vanligt. Hihi 

Efter samlades vi hos oss, kusiner, farfar/Marianne,
och farmor/Bengt på frallor och kladdkaka med
grädde och jordgubbar.
Farfar är gluten så jag gjorde en kladdkaka
utan mjöl också...sååå jäklar god! 
Recept nedan





Glutenfri kladdkaka
250 g mörk kvalitets choklad
1 dl grädde
250 g rumsvarmt smör
2 dl socker
4 ägg
2 nypor salt
Till dekorering: lättvindigt grädde & jordgubbar

Ställ ugnen på 175 grader
Bryt chokladen i bitar & lägg i en bunke, ställ
den i en kastrull med vatten med medelhög värme så vattnet får chokladen & grädden att smälta under omrörning.
Vänd ner smör & socker under omrörning & rör om tills allt har blandats väl, ta bort från värmen & rör ner äggen & saltet tills allt har blandats. 
Häll smeten i smord form och grädda i nedre delen av ugn i 40-45 minuter.

Låt kakan svalna i kyl, gärna över natten.

Kraam  ♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar